Vincent Uilenbroek

27 oktober t/m 15 december 2018


De tentoonstelling is verlengd!  Van 5 december tot en met 15 december is de tentoonstelling nog te bezoeken op afspraak. Graag bellen of mailen op 06-15 475 473 of info@dudokdegroot.nl

 

Uilenbroek toont het verleden van het proces door wat er buiten de kaders plaatsvindt. Hij benadrukt de handeling van het schilder- en zeefdrukproces en onderzoekt de hiërarchie van vorm en restvorm.

In de nieuwe solo tentoonstelling 'Reminiscence' gaat Uilenbroek dieper in op een aantal series zoals Ghost Image After Glow, en S.O. Ook heeft hij nieuwe series ontwikkeld zoals Hyaline en Tape Figuration waarin tape en nabeeld een hoofdrol spelen.

"Geestbeeld, nabeeld, spookbeeld: fraaie termen uit het jargon van de zeefdrukker. Ook Vincent Uilenbroek (1980), die in het Haarlemse kunstenaarsinitiatief Horizontaalverticaal een kleine zeefdrukstudio en dito schildersatelier heeft, gebruikt vaak het woord 'geestbeeld'. Dat is de vorm die op het gaas van het zeefdrukraam overblijft nadat het eigenlijke werk is gedaan. Een restvorm, het residu van het drukproces, en de basis van Uilenbroeks oeuvre. Met chemische stoffen als haze remover en activator voor anti-ghost kun je die sporen weer uit je raam spoelen, maar je kunt ze ook gebruiken als het nevelige, mistige begin van een nieuw werk."

Joost Pollman, De Volkskrant

 

 

Speciaalbier wordt geschonken door
ontvang onze nieuwsbrief